Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Най- малко лице

Re: Най- малко лице

Мнениеот martin123456 » 18 Яну 2010, 18:17

коя грешка - казах че не бях отчел че е остроъгълен. идеята ми беше да дам идея за решаването, да стане дискусия, ако нещо не е наред и тогава да се окаже че греша. в случая обаче не съм грешал, понеже това че е остроъг е нямало значение. но ганка е грешала - тя не е била решила задачата, мненията и бяха "по-скромни" от моята идея за решаване (отгоре отгоре с обиди), аз поне дадох идея (и беше права идея)

п.с. и твърдението ти 'ганка е права' е грешно
martin123456
Математик

Рейтинг: 92

Мнениеот straight_sh » 18 Яну 2010, 18:30

За каква грешка става въпрос? Решението на martin123456 е вярно. Знам, защото съм проверила и наистина е така. Това за остроъгълния триъгълник е част от условието. Не съм написала останалото, защото ми трябваше само лицето. Мартин е дал правилно решение и всичко се изчерпва до тук. ;)
straight_sh
Нов

Рейтинг: 0

Мнениеот martin123456 » 18 Яну 2010, 18:40

те твърдят че е вярно по случайност. не са решавали задачата и считат като гледат решението ми, считайки че условието е точно, че греша, понеже не съм отчел че триъгълникът е остроъгълен. на това отговарят със "или спри да пишеш глупости или реши задачата'". разбирам това - изглежда им че нещо куца, щом не отчитам нещо в условието. но е тъпо - те не са я решили, а пък да правят обидни изказвания. говоря за ганка.
другият...естоянов той пък зашитава горната логика на ганка. също не е решил задачата и трябваше да му обясна причините си за непълно решение и причините си защо ако се допълни с "проверка за остроъгълен" задачата става ок. той казва че тъй като не съм го допълник "пиша грешни решения или непълни". изобщо, критика за най малки неща, без възможност да се види моята гледна точка
вече и задачи посвети в мое име. намирам го за злобен
martin123456
Математик

Мнениеот estoyanovvd » 18 Яну 2010, 18:42

straight_sh написа:За каква грешка става въпрос? Решението на martin123456 е вярно. Знам, защото съм проверила и наистина е така. Това за остроъгълния триъгълник е част от условието. Не съм написала останалото, защото ми трябваше само лицето. Мартин е дал правилно решение и всичко се изчерпва до тук. ;)

Решението на Мартин е недовършено! За да се реши задачата до край трябва да пресметнеш дали триъгълникът е остроъгълен за така получените стойности! Пресмяташ и виждаш, че това е вярно. Не го ли провериш, решението е непълно и ще ти отнемат точки на изпит!!! Ако не разбирате български да го напиша на патагонски?! :lol: :lol: :lol:
Аватар
estoyanovvd
Напреднал

Рейтинг: 5

Мнениеот martin123456 » 18 Яну 2010, 18:44

estoyanovvd написа:Решението на Мартин е недовършено! За да се реши задачата до край трябва да пресметнеш дали триъгълникът е остроъгълен за така получените стойности! Пресмяташ и виждаш, че това е вярно. Не го ли провериш, решението е непълно и ще ти отнемат точки на изпит!!! Ако не разбирате български да го напиша на патагонски?! :lol: :lol: :lol:

да, но това не значи че ганка е права или че ти си прав в защитаването ти че тя е права с "или реши задачата или престани да пишеш глупсоти", нали...
повечето хора просто биха казали - + това да се провери че е остроъгълен
martin123456
Математик

Мнениеот straight_sh » 18 Яну 2010, 18:56

Вижте, estoyanovvd, потърсих идея и я получих. Не сме на изпит и аз не съм искала даже цялото решение, а само някаква насока. Не е нужно да ни говорите за патагонския с такова снизхождение. Всичко останало е заяждане.
straight_sh
Нов

Рейтинг: 0

Предишна

Назад към Периметър, лице, обем