Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Какво е периметър

Какво е периметър

Мнениеот zdravko089 » 04 Фев 2016, 15:56

Здравейте, знам, че името на темата звучи малко глупашко :D . Не че не знам какво е периметър (P) на обикновена фигура, ами не знам какво означава P на призма. Госпожата ни даде за домашно две таблици за попълване с P,S,B и т.н. Сещате се за какво говоря. Има дадено едно а ние търсим друго, най-просто казано. Та ето на какво се затрудних:
Каква е разликата между сбора от всички ръбове на призмата и периметъра? Понеже в интернет видях, че сбора от всички ръбове на призмата е нейния периметър, но нали сборът от всичките ръбове на призмата си има друг знак (обърнато настрани М). Та въпроса ми, най-просто и кратко казано е, коя част от призмата е периметър? До сега си мислех че периметъра е обиколката на основата, но на една от задачите не ми излиза. Нов съм във форума и се надявам да не съм сбъркал раздела :). Ако е от значение 6-ти клас съм (12 годишен). Късмет на всички, и чакам за бързи и точни отговори :D 8-)
Чао!
zdravko089
Нов

Рейтинг: 1

Re: Какво е периметър

Мнениеот krasi.ninov » 11 Дек 2016, 19:57

Не знам и аз не съм чувал за P на призма, но пък да не би да е и на двете основи
krasi.ninov
Нов

Рейтинг: 6

Назад към Периметър, лице, обем