Гост написа:Здравейте, ще се радвам много, ако някой има желание и време да ми помогне с тази задача, която ме затруднява. Аз намерих параметричното уравнение на правата g. Не знам как да намеря координатите на центъра на окръжността, защото ако ги намеря, лесно ще мога да намеря разстоянието между центъра и точката А например и това ще даде радиуса, а за уравнението то като знам центъра и радиуса, ще се намери!
peyo написа:Сферата има функция:
$\left(x - x_{0}\right)^{2} + 2 \left(y - y_{0}\right)^{2} = R^{2}$
Гост написа:Здравей и благодаря много за отговора. Имам някои въптосителниТук защо уравнението иглежда така
Сферата нали има уравнение:$$(x-x_0)^2+(y-y_0)^2+(z-z_0)^2=r^2,$$където $x_0$, $y_0$ и $z_0$ са координатите на центъра. Не трябва ли някак си него да използваме понеже ние сме в тримерното пространство, а не разбирам z координатата на т.А и т.B къде ги използваме в решението(не ни ли трябват)?
Гост написа:Оп, малка поправка, махнах конкретният случай, защото не е вярно. Та така....
quote="Гост"]Здравей и благодаря много за отговора. Имам някои въптосителниТук защо уравнението иглежда така
/quote]
Сферата нали има уравнение:$$(x-x_0)^2+(y-y_0)^2+(z-z_0)^2=r^2,$$където $x_0$, $y_0$ и $z_0$ са координатите на центъра. Не трябва ли някак си него да използваме понеже ние сме в тримерното пространство, а не разбирам z координатата на т.А и т.B къде ги използваме в решението(не ни ли трябват)?
Регистрирани потребители: Google [Bot]