Моля да ме простите, за това че задавам всеки път много прости въпроси. Но просто не мога да си ги обясня и за това
прибягвам тук, защото знам, че има много умни математици, които ще могат да ми обяснят нещата. Та въпроса ми е
каква е разликата между [tex]\vec{a}[/tex] и | [tex]\vec{a}[/tex] | ? Другият ми въпрос е какво всъщност показва
умножението на два вектора? Нима [tex]\vec{a}[/tex]*[tex]\vec{b}[/tex]*cos[tex]\alpha[/tex], ни дава число което показва
дължината на [tex]\vec{a}[/tex] умножена по н-пъти по дължината на [tex]\vec{b}[/tex] ?
А и също, защо има задачи които искат да се докажат векторни тъждества, от вида на [tex]( \vec{a} + \vec{b} )^{2 }[/tex].
А и как може да cos[tex]\alpha[/tex]= [tex]\frac{ \vec{b} \vec{a} }{ \vec{|a|} \vec{|b|} }[/tex], не би ли трябвало [tex]\vec{a}[/tex] да се съкрати с [tex]\vec{|a|}[/tex] , а [tex]\vec{b}[/tex] с [tex]\overline{|b|}[/tex] и да се получи отговор едно.
Зададох доста въпроси, но ще се радвам ако някой успее да ми даде малко по дълъг отговор, така да се каже за хора, които
трудно си преставят нещата само на думи? Ако може да ми дадете геометричен смисъл на горните тъждества ще съм много доволен!
Особенно, ако има такъв за векторното произведение. Благодаря ви предварително!

Меню