Гост написа:Това ми е ясно. Аз чисто технически не мога да построя тази ос-отсечка, за да намеря дължината и, и въпросът ми е конкретно върху това...
S.B. написа:Гост написа:Това ми е ясно. Аз чисто технически не мога да построя тази ос-отсечка, за да намеря дължината и, и въпросът ми е конкретно върху това...
Построяването на тази отсечка ще видите ТУК
Вие можете да приложите този метод във вашата задача,тъй като лесно можете да построите равнина перпендикулярна на $AC$ - това е равнината $(BDM)$,после намирате ортогоналната проекция на $BN$ върху тази равнина - [tex]B N_{1 }[/tex].
[tex]AC \cap BDM = O , OS \bot B N_{1 }[/tex]
$OS = d$ това е отсечката,която търсите.
Гост написа:OS ne e nito d, nito os-otsechka
S.B. написа:Гост написа:Това ми е ясно. Аз чисто технически не мога да построя тази ос-отсечка, за да намеря дължината и, и въпросът ми е конкретно върху това...
Построяването на тази отсечка ще видите ТУК
Вие можете да приложите този метод във вашата задача,тъй като лесно можете да построите равнина перпендикулярна на $AC$ - това е равнината $(BDM)$,после намирате ортогоналната проекция на $BN$ върху тази равнина - [tex]B N_{1 }[/tex].
S.B. написа:после намирате ортогоналната проекция на $BN$ върху тази равнина - [tex]B N_{1 }[/tex].
Регистрирани потребители: Google [Bot]