Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Интересна задачка ....

Моля да не публикувате интеграли тук, а 2 теми по-надолу

Интересна задачка ....

Мнениеот Петя Велинова » 29 Мар 2010, 22:38

.... за която не мога да намеря отговора :( Ако може някой да помага :(

Дадени са две точки А (-5, 1) и C (3, -2). Те са срещуположни върхове в квадрат. Да се намери уравнението на диагонала BD ?????

В моят симпатичен учебник аз не можах да намеря нищо което да ми подскаже как се решава затова Ви моля за помощ :):):)
Петя Велинова
Нов

Рейтинг: 0

Re: Интересна задачка ....

Мнениеот naitsirk » 29 Мар 2010, 22:43

1-во намери уравнението на AC. След това използвай, че диагоналите са взаимно перпендикулярни, т.е. произведението от ъгловите им коефициенти е -1 и след това използвай, че BD минава през точката с координати(-1;-1/2) (средата на AC) ...
naitsirk
Нов

Рейтинг: 2

Re: Интересна задачка ....

Мнениеот Петя Велинова » 29 Мар 2010, 23:01

Скъпи aitsirk благодаря за насоката ще се опитам да си я реша. Проблема обаче е че ако на консултациите на които ходих няколко пъти бяха обяснили за тези глупави уравнения на права определено нямаше да търся помощ. Притеснява ме по скоро това, че изобщо не мога да разбера нищо от материала в учебника, защото там са дадени някакви примери и то не решени, а само верните отговори (което е изключително дразнещо за мен поради простата причина, че с математиката нямаме "допирни точки" :( ) Насметох се като пиле в кълчища и незнам какво да правя времето ми за решение е изключително кратко и не мога просто да играя на тото ако ме разбираш :) Знам също и че не мога да очаквам някой просто да седне и да реши проблемните за мен задачи, но ако се намери ентусиаст да ми обясни ще е наистина много хубаво. Дистанционно съм и минималното време отделено за преминаване през материала е равно на 6 астрономически часа за целия семестър, а бога ми на мен май уроци ще са ми нужни преди изпита за да наваксам забравеното :(

И отново БЛАГОДАРЯ за насочването :)
Петя Велинова
Нов

Рейтинг: 0

Назад към Матрици, Алгебра