Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Може ли някой да реши системата

Моля да не публикувате интеграли тук, а 2 теми по-надолу

Може ли някой да реши системата

Мнениеот Гост » 25 Окт 2019, 16:32

По метода на Крамер
Х1+ Х2 +Х3=2
2Х1 +5Х2 - 3Х3= - 4
4Х1+Х2 +6Х3=1
Гост

Re: Може ли някой да реши системата

Мнениеот Davids » 25 Окт 2019, 21:51

Не съм принципно от каращите се съфорумници, но това е елементарно. Трудно ли ти беше да погледнеш на едно от стотиците места, където е обяснено как става? Ако имаш конкретни въпроси, стигащи по-далеч от това някой да ти реши задачката, може вече да питаш за разяснения... Но това си е безхаберие. Ето сега, вместо да хвана да препиша отново същото нещо, просто ще отделя една минута от своето време, за да не го направиш ти, че да ти напиша този коментар и да гугълна за точно още 5 секунди до първото клипче по темата...
https://www.youtube.com/watch?v=TtxVGMWXMSE
*Нещо непосредствено и интересно, привличащо вниманието на читателя и оставящо го с приятна топла усмивка на лицето.*
----
Вече не го правя само за точката. :lol:
Davids
Математик

Рейтинг: 2552

Re: Може ли някой да реши системата

Мнениеот KOPMOPAH » 26 Окт 2019, 01:33

Аз пък, като един от "каращите се съфорумници", бих казал, че мястото на подобна задача е не във форума "Висша математика ‹ Матрици, Алгебра", а в "Алгебра форум ‹ Системи". Напълно съм съгласен с казаното от Davids за безхаберието. Бих добавил - и за непукизма да публикуваш задача, без да си дадеш труда да напишеш конкретен въпрос, различен от "Може ли някой да реши системата".
Намерете [tex]\lim_{n \to \infty}sin(2\pi e n!)[/tex]

Не бъркай очевидното с вярното! Очевидно е, че Слънцето обикаля Земята, ама не е вярно...
Когато се чудиш как да постъпиш, постъпи както трябва!
Аватар
KOPMOPAH
Математик

Рейтинг: 3157

Назад към Матрици, Алгебра