Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Правило на Сарус и правило на триъгълниците

Моля да не публикувате интеграли тук, а 2 теми по-надолу

Правило на Сарус и правило на триъгълниците

Мнениеот Гост » 20 Фев 2022, 00:17

Здравейте, много се извинявам за може би неуместният въпрос, който ще задам, но тъй като изпитвам затруднения по математика ще се радвам да бъда разбрана. Въпросът ми (може би елементарен и глупав за Вас) е кога се използва правилото на Сарус и кога правилото на триъгълниците. Може би не съм разбрала нещо, тъй като се опитах да реша една задача по правилото на Сарус и не получих удовлетворяващ отговор. След което реших задачата по правилото на триъгълниците и получих съответния отговор. Бих се радвала да ми разясните и да разбера къде греша.
Гост

Re: Правило на Сарус и правило на триъгълниците

Мнениеот peyo » 14 Мар 2022, 10:57

Гост написа:Здравейте, много се извинявам за може би неуместният въпрос, който ще задам, но тъй като изпитвам затруднения по математика ще се радвам да бъда разбрана. Въпросът ми (може би елементарен и глупав за Вас) е кога се използва правилото на Сарус и кога правилото на триъгълниците. Може би не съм разбрала нещо, тъй като се опитах да реша една задача по правилото на Сарус и не получих удовлетворяващ отговор. След което реших задачата по правилото на триъгълниците и получих съответния отговор. Бих се радвала да ми разясните и да разбера къде греша.

И двата метода са методи за решаване на детерминанти на ръка. Използвай който метод искаш, няма никакво значение за резултата. Разликата единствено е как визуално се помни метода от човешката памет, която е като цяло много ненадеждна.
peyo
Математик

Рейтинг: 663

Назад към Матрици, Алгебра