Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Успоредник с две височини

Квадрат, правоъгълник, трапец, успоредник, ромб

Успоредник с две височини

Мнениеот Гост » 06 Авг 2020, 11:05

Даден е успоредник [tex]ABCD[/tex], като [tex]\frac{АВ}{ВС}= \frac{2}{1}[/tex]. DP [tex]\bot[/tex] AB, a DQ[tex]\bot[/tex]BC, като Р[tex]\in[/tex] АВ и Q [tex]\in[/tex]BC. Диагоналът АС[tex]\cap[/tex]DP =M, а АС[tex]\cap[/tex]DQ = N. Да се намерят:
А) да се док., че АВ = BD
Б) отношението АР:РВ
И нещо встрани от задачата. Как мога да вмъквам чертежи в платформата, тъй като с обяснението на задачата щеше да ми е много по-лесно!
Гост

Re: Успоредник с две височини

Мнениеот KOPMOPAH » 06 Авг 2020, 22:20

Гост написа:...
И нещо встрани от задачата. Как мога да вмъквам чертежи в платформата, тъй като с обяснението на задачата щеше да ми е много по-лесно!

Как да прикача файл.jpg
Как да прикача файл.jpg (26.81 KiB) Прегледано 523 пъти

Първо, разбира се, чертаеш. Някои фотографират, по-интелигентно е да се чертае на GeoGebra, например.

От менюто "Избор на файл" избираш. За предпочитане е графичният файл да е в PNG, JPG или GIF формат.

После натискаш бутона "Добави файл". Може да използваш бутона "Сложи вътре".

В полето за писане трябва да се появи нещо като
Код: Избери целия код
[attachment=0]ИМЕТО НА ГРАФИЧНИЯ ФАЙЛ.jpg[/attachment]

Готово!
Намерете [tex]\lim_{n \to \infty}sin(2\pi e n!)[/tex]

Не бъркай очевидното с вярното! Очевидно е, че Слънцето обикаля Земята, ама не е вярно...
Когато се чудиш как да постъпиш, постъпи както трябва!
Аватар
KOPMOPAH
Математик

Рейтинг: 3157

Мнениеот Гост » 07 Авг 2020, 11:13

Ще ми отнеме време да се науча да ползвам геогебра иначе много благодаря но все пак.... Може ли да ми кажеш някакви насоки в решението на задачата?
Гост

Мнениеот Гост » 10 Авг 2020, 14:55

Гост написа:Ще ми отнеме време да се науча да ползвам геогебра иначе много благодаря но все пак.... Може ли да ми кажеш някакви насоки в решението на задачата?

Преди всичко условието ти не е правилно.Съществуват много успоредници за които е изпълнено $AB:BC = 2:1$ но не за всички е изпълнено $AB = BD$.Това е частен случай.
Гост

Назад към Четириъгълници