estoyanovvd написа:Момченце, ти или не си добре, или се правиш на такъв!!!
estoyanovvd написа:Кандидатстудента трябва да доказва всичко, което го няма в учебника като теорема или решена задача!Друг е въпросът, че това вече наистина се доказва лесно, като се приложат формулите за косинус и синус от сбор и разлика на ъгли.
martin123456 написа:
п.с. ако за някой уни поставят задачата за котангенсите, то в справочника им няма да има
estoyanovvd написа:Кандидатстудента трябва да доказва всичко, което го няма в учебника като теорема или решена задача!Друг е въпросът, че това вече наистина се доказва лесно, като се приложат формулите за косинус и синус от сбор и разлика на ъгли.
martin123456 написа:не е вярно, справочницте не включват "точно това". аз смятам че всеки кандидатстудент си знае че може да си ползва справочниците, а не учебниците
пример: справочник за су 2008, софия 2007 кандидати, червен
включва : [tex]tg^{2}\alpha - tg^{2}\beta = \frac{\sin{(\alpha + \beta)}\sin{(\alpha-\beta)}}{\cos^2{\alpha}-\cos^{2}{\beta}}[/tex], което го няма като теорема в учебник нито като решена задача
да, както казах, става дума за справочниците,
а не както ти каза - /estoyanovvd написа:Кандидатстудента трябва да доказва всичко, което го няма в учебника като теорема или решена задача!Друг е въпросът, че това вече наистина се доказва лесно, като се приложат формулите за косинус и синус от сбор и разлика на ъгли.
martin123456 написа:това не е формула
факултет по математика и информатика
при су св кл охридски
издателство софия 2007, червен
стр 14
ганка симеонова написа:Aма вярно не си на ред!
Това си е формула, но нали бързаш като пале, си оплескал знака в знаменателя.
Там е умножение, не минус..
Чети, Мартине, чети
Става с четене.
martin123456 написа:в същия има и
[tex]cotg^{2}\alpha - cotg^{2}\alpha = cotg^{2}\alpha\cos^{2}\alpha[/tex]
пак на страница 14, което не теорема в нито един учебник нито е решена задача в учебник
та мисълта ми че се ползва всичко от стравочника, а не от учебника теоремите и решените задачи
martin123456 написа:в същия има и
[tex]cotg^{2}\alpha - cos^{2}\alpha = cotg^{2}\alpha\cos^{2}\alpha[/tex]
пак на страница 14, което не теорема в нито един учебник нито е решена задача в учебник
та мисълта ми че се ползва всичко от стравочника, а не от учебника теоремите и решените задачи
Регистрирани потребители: Google [Bot]