Kuaurse написа:Е нали не може да е отрицателно.

Някой ако може да ми го обясни това свойство ще съм много благодарен главно тая единеца от къде идва

Ако си ученик и в момента за първи път срещаш понятието наистина ще ти е малко неловко,а и не знам дали ще има някой учител,който да ти го изясни подробно ,защото може би и той не е много наясно(нищо против учителите).сигурно са ти показвали графики на различни функци-квадратна,корен,модул и т.н.те всички са някакви криви/прави изразени в пространството.Както те ,така и тригоном, ф-ии имат свои графики и свои допустими стойности.Може би е най-добре да си зададеш въпроса какво е приложението на тези неща като цяло.Хе знам как се казваше тая наука дето изучава пространствата(топография предполагам),в нея да речем знам,че се използват изцяло и напълно тези тригоном. функции.Със специални уреди(вероятно си ги виждал из големите градове преди строеж на някаква сграда как едни чичковци с каски и с нещо като малки телескопчета измерват разстояния,също както и в полетата ако да речем се прави разделение на някаква нива не тръгваш да измерваш 100 декара ,а с този инструмент и с помощта на ъгълът под който се вижда даденият обект можеш много лесно да опишеш разстоянията на нивата да речем или лозето)...та да се върнем на на графиката.
1Да разгелдаме графиката на ф-ята синус.
SIN graphAnother oneАко си разгледал и тригоном, окръжност от линка на бико ще видиши,че това е същото.Тази графика,която съм ти постнал е чат от една безркайна периодична графика.Та не си мени характерът с течение на разстоянието ,което изминава.Затова и имаме [tex]sin(360+\alpha)=sin\alpha[/tex] понеже стрелката на тригонометричната оркъжност е направила един оборот и се е върнала на същата стойност.От чертежът ,който съм постнал си представи,че ОB е стрелката на часовникът и се върти винаги в посока обратна на часовниковата.Там където на часовникът е 12 часа при нас е 1 за стойностите на синуса,там където на часовникът е 6 часа при нас е -1 за синуса!!! а на 9 ч. и на 3. предполагам,че сам се досещаш че синусът е 0!Както ти казах и преди малко ф-ята си има стойности/период тя се подвизава в периода (0;[tex]2k\pi[/tex]) или [tex](\frac{\pi}{2 };\frac{-\pi}{2 })[/tex] смисъл това са му стойностите вианги!
Виж на картинката ,това което съм ти постнал.Виждаш,че функцията приема едан и съща стойност за 2 различни ъгъла,което само по себе си говори,че това е самият период на функцията!Виждаш на графкиата ако алфа е 30(синус от лафа =1/2),то 180-алфа=150(би трябвало и синус от 150 да е равн на 1/2)
п.п Ако си мислиш,че разбираш нещо кажи понеже не виждам смисъл да продължавам ако не си схванал нещо,а аз да пиша някакви други неща.сам разбираш,че не може да се обясни на 3 реда и с 3 ф-ли.