Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Zadachi

Въпроси, които си нямат категория

Zadachi

Мнениеот boni123 » 25 Юни 2018, 17:30

Трябват ми смешно който може да помогне. Благодаря предварително.
Прикачени файлове
1.jpg
1.jpg (131.63 KiB) Прегледано 549 пъти
boni123
Нов

Рейтинг: 0

Re: Zadachi

Мнениеот KOPMOPAH » 25 Юни 2018, 18:51

Щом ти трябва смешно, да се посмеем заедно :lol:

$1$ задача.

Търсеният тангенс е $\frac {\sqrt 3}6$ - построяваш сечение през околен ръб и височината на пирамидата.

$2$ задача.

Търсеното разстояние е $1,5$. Виж защо $DF=1$ и разгледай подобните триъгълници.

$3$ задача.

Търсеният радиус е $\frac m2$. Триъгълникът $\triangle AMP$ е правоъгълен, с хипотенуза $AP=m$.

$4$ задача.

$LP=\frac {24}5$. Започваш от това, че $AL:LB=8:12$ и разглеждаш подобните триъгълници $\triangle ABC$ и $\triangle LBP$

$5$ задача.

Височината на трапеца е $3$, като я спуснеш от $C$ се вижда, че разликата на основите е $4$, значи голямата основа е $8$ и по Питагорова теорема намираш диагонала $\sqrt {73}$
Намерете [tex]\lim_{n \to \infty}sin(2\pi e n!)[/tex]

Не бъркай очевидното с вярното! Очевидно е, че Слънцето обикаля Земята, ама не е вярно...
Когато се чудиш как да постъпиш, постъпи както трябва!
Аватар
KOPMOPAH
Математик

Рейтинг: 3157

Мнениеот KOPMOPAH » 25 Юни 2018, 22:50

Когато един човек напише
искам подробно решение аз имам лист с отговорите не е целта да ги напиша от там трябва ми развитие до сряда

това показва няколко неща:
1. неграмотност - да го отдадем на съсипаната образователна система;
2. непукизъм, граничещ с нахалство - не се наемам да търся причините;
3. пълна незаинтересованост - мисля, че ако малко разбираше от материята, моите подсказки биха били достатъчни.

Някое boni123 очаква подробно решение, за да го препише, най-вероятно с правописни грешки, без да вложи никаква мисъл да разбере как се решават задачите. Някоя изморена госпожа с облекчение ще му сложи съответната добра оценка, за да се отърве от него, защото й е писнало от тъпаци. На госпожата ще й е абсолютно ясно, че boni123 никога не може да реши такива задачи, което ще личи и от нескопосното "развитие".
Намерете [tex]\lim_{n \to \infty}sin(2\pi e n!)[/tex]

Не бъркай очевидното с вярното! Очевидно е, че Слънцето обикаля Земята, ама не е вярно...
Когато се чудиш как да постъпиш, постъпи както трябва!
Аватар
KOPMOPAH
Математик

Рейтинг: 3157

Мнениеот aifC » 26 Юни 2018, 11:45

Мъка мъка...., особено когато в контекста има вмъкнато едно "спешно" и ти става ясно какво е положението.
На теория няма разлика между теорията и практиката. Но на практика има.
Аватар
aifC
Напреднал

Рейтинг: 249

Мнениеот boni123 » 28 Юни 2018, 17:27

Много се извинявам но нищо не е направено нарочно просто неволно съм допуснал тази грешка. КОРМОРАН не знам дали аз съм неграмотен и т.н но си личи че на вас ви липсват първите 7-м години. Да ме наричаш тъпак с израза ,,….писнало от тъпаци.’’ Без да ме познавате ми дава право да съдя ще наистина тъпака не съм аз . До колкото до задачите не съм ви накарал на сила да коментирате и да ги решавате. Никъде не съм си позволил да ви обидя.
boni123
Нов

Рейтинг: 0

Назад към Геометрия