Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Трудна математическа задачка

Теми без категория

Трудна математическа задачка

Мнениеот notsure » 08 Дек 2013, 07:13

Здравейте,
дали ще може да ми се удари едно рамо със решението на тази задача, защото колкото и да се опитвам - не става, а ми е важно. По принцип задачката е от еднакви по размер вноски при несъвпадаща периодичност, обаче преподавателя има този навик да си украсява яко задачите дето ни дава и да добавя това и онова.
Благодаря предварително, ако се отзовете задачата, наистина ми е нужна :( :(

Срочен шестмесечен депозит е открит с 3000 лв. при 6,4%. Шест месеца след това по сметката започват да се правят месечни предпериодни вноски от 350 лв. Три години и шест месеца след откриването на депозита вноските стават следпериодни тримесечни от 800 лв. правени в продължение на две години и половина. Правените до тук вноски са олихвявани смесено. От началото на осмата година от откриването на депозита той е предоговорен на месечен срочен депозит при 5,2%, като по него започват да се правят следпериодни месечни вноски от 400 лв. в продължение на две години и два месеца. Каква сума е набрана по депозита 11 години един месец и 11 дни след откриването му, ако постоянните капитали се олихвяват смесено с 1,3% наказателна лихва?
notsure
Нов

Рейтинг: 0

Назад към Висша математика