Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Курсова задача Математика 2

Теми без категория

Курсова задача Математика 2

Мнениеот Гост » 08 Мар 2015, 17:02

Добър ден. Може ли да ми помогнете с част от задачите
Гост

Re: Курсова задача Математика 2

Мнениеот Гост » 08 Мар 2015, 17:09

Гост написа:Добър ден. Може ли да ми помогнете с част от задачите

Ето задачите: http://prikachi.com/images.php?images/607/7969607i.png
Гост

Мнениеот Гост » 09 Мар 2015, 21:15

Нема да стане. Тази работа си е за пари, защото ще слугува на мързел. Плати си на някой и той ще те оправи.
Гост

Мнениеот Zarrie » 09 Мар 2015, 22:44

Гостенинът, дори да си прав, което не е сигурно, защото не разбирам по каква логика съдиш за това,че дадената персона е мързел,но човекът учтиво е помолил за помощ по някои от задачите. Елементарното възпитание изисква да се въздържаме от просташки квалификации, нали така :?: Жалко, че познанията ми не стигат до там, че да помогна - за без пари :)
Логиката ще те отведе от точка А до точка В. Въображението ще те отведе навсякъде.
А. Айнщайн
Учат ни, че по-умният винаги отстъпва, а после се възмущаваме, че простотията се шири на длъж и на шир...
Аватар
Zarrie
Математиката ми е страст

Рейтинг: 271

Мнениеот ptj » 09 Мар 2015, 23:00

Zarrie,

Всеки ВУЗ има "ръководства за решаване на задачи" по който и да е отделен дял на математиката, които са написани прекрасно и разбираемо. Въпреки всичко има студенти, които ги мързи даже да ги отворят...

П.П. Да не говорим, че подобни примери се разглеждат на "упражнения" и винаги курсовите и изпитните задачи са аналогични на решавани по-рано.

П.ПП. Ако искаш да научиш нещо ново -интернет изобилства с информация. Дадените примери се изучават в Анализ 2.
ptj
Математик

Рейтинг: 1112

Мнениеот Гост » 10 Мар 2015, 06:52

Този си е бил мързелив и в средното училище. Влязъл е в инженерна специалност я с история, я с география. Сигурно трудно се оправя с таблицата за умножение. Иска някои от задачите, защото ще мине с няколко от тях. Така ще прескочи математиката, физиката, електротехниката и т.н. и ще стане такъв инженер, че да не му дадеш и бурма да завие. Това е положението. Не съм аз виновен.
Гост

Мнениеот Гост » 10 Мар 2015, 07:13

Гост написа:Този си е бил мързелив и в средното училище. Влязъл е в инженерна специалност я с история, я с география. Сигурно трудно се оправя с таблицата за умножение. Иска някои от задачите, защото ще мине с няколко от тях. Така ще прескочи математиката, физиката, електротехниката и т.н. и ще стане такъв инженер, че да не му дадеш и бурма да завие. Това е положението. Не съм аз виновен.

Точно така е. В технически специалности се влиза и с матури по предмети, различни от математика, при това с не дотам добра оценка. Тоест има много слаби елементи още на входа. И като над това не отварят учебници и после, си остават същите слабаци. Ако авторът на темата беше от другите, нямаше да моли за решения на неопределена част от задачите (която и да е, само достатъчна, за да избута), а щеше да пита за конкретно затруднилите гo. И Зари, трябва да се радваме, че за момента не ти стигат знанията, за да помогнеш. Защото в противен случай би помогнал по мечешки поредният слабак на входа да е точно толкова зле и на изхода, но вече с титлата инженер. А после се питаме защо новото поколение учители са слаби, защо има все повече некадърни лекари и псевдо инженери.
Гост

Мнениеот Zarrie » 10 Мар 2015, 14:42

Явно не съм прав :) склонен съм да поддържам вашето мнение! ptj, не съм запознат как точно стоят нещата във ВУЗ-вете, но според това, което казваш, сте прави.
Логиката ще те отведе от точка А до точка В. Въображението ще те отведе навсякъде.
А. Айнщайн
Учат ни, че по-умният винаги отстъпва, а после се възмущаваме, че простотията се шири на длъж и на шир...
Аватар
Zarrie
Математиката ми е страст

Рейтинг: 271

Назад към Висша математика