Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Съвет: Учебник и помагала за 1ва и 2ра част В.М.

Теми без категория

Съвет: Учебник и помагала за 1ва и 2ра част В.М.

Мнениеот Гост » 05 Окт 2015, 12:38

Здравейте.
Имам нужда да си закупя учебни пособия (учебници и сборници) за първа и втора част на висша математика. За материала в технически ВУЗ.
Разгледах съответстващата секция в сайта и намерих полезни неща, но все пак имам нужда от книжни версии. Например: един сборник с решени задачи ще ме улесни значително. Смятам да наблегна на самоподготовката. Ще се радвам ако някой сподели кои са изпитаните средства по темата. Благодаря предварително!
Гост

Re: Съвет: Учебник и помагала за 1ва и 2ра част В.М.

Мнениеот ptj » 05 Окт 2015, 16:59

Когато учих в ПУ, по всички математически дисциплини имаше издадени практически ръководства с примери и указания за решаване на различните типове задачи. Те можеха да се намерят както в университетската библиотека, така и в книжарницата на ПУ. Най-добре разбери какво се препоръчва за твоя ВУЗ и след това ги търси в съответните книжарници и библиотеки. Например в централната библиотека "Иван Вазов" - Пловдив има екземпляри от почти всички издания на учебници и ръководства по ВМ. Ако нямаш възможност да ги вземеш за домашен прочит може да ги ползваш в читалните зали или да си направиш ксерокопия.
ptj
Математик

Рейтинг: 1112

Назад към Висша математика