Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Моля за малко помощ по СТАТИСТИКА!!!!

Теми без категория

Моля за малко помощ по СТАТИСТИКА!!!!

Мнениеот Lady_Vanessa » 18 Юли 2011, 20:28

Знам, че е доста нахално от моя страна да искам някой да ми решава задачите, но около мен няма математици :( Става въпрос за две задачки по статистика, не са нещо хипер сложно, но го влача тоя предмет отдавна и сега нещо реших да се явявам на ликвидация. Проблема е, че нищо не си спомням от лекциите или практическите занятия. Имам формулите но самата система на решаване не ми е много ясна. :((((

Ако все още има добри хора на този свят, дори да не ми решавате задачите, а по скоро някакво обяснение, стъпка по стъпка да кажете как се решават. Ще съм адски хипер мега благодарна! Или поне някакъв линк да дадете с подобни решени задачи....за дисперсионен и регресионен анализ става на въпрос!
На мен числовите характеристики на извадка, интервалните оценки на параметри и проверка на статистически хипотези са ми ясни т.е. имам някаква основа все пак :DD

Та ето ги двете задачи:

Зад.1 Да се проведе дисперсионен анализ по данни от следната таблица:

нива/наблюдения А В С
1 4,7 7,2 9,4
2 4,3 7,3 9,7
3 4,1 6,9 10,0
4 5,0 7,1 9,9

Зад.2 Въз основа на данните от следната таблица:

№ 1 2 3 4 5
X -2 -1 0 1 2
Y 0,5 1,2 2,2 3,5 4,2

а) Да се пресметнат регресионните коефициенти от вида ^y = b0 + b1x (като това ^у даже незнам как се чете :/ а ченгелчето би трябвало да е отгоре)

б) Да се оцени точността на получетия модел, чрез коефициента да детерминация.
Lady_Vanessa
Нов

Рейтинг: 0

Назад към Висша математика